Η Westvlees είναι μια οικογενειακή επιχείρηση της οικογένειας CLAEYS, στην οποία έχουν ένα μικρό μερίδιο μερικά στελέχη και δύο εταιρείες γεωργικής δραστηριότητας. Η επιχείρηση σφάζει περίπου 22.000 γουρούνια κάθε εβδομάδα και παράγει 95.000 τόνους κρέατος τον χρόνο, γεγονός που την καθιστά ασυναγώνιστη όσον αφορά στην εμπειρία της στην βιομηχανία χοιρινού κρέατος. Η Westvlees φημίζεται σε όλη την Ευρώπη για τα τελευταίας τεχνολογίας μηχανήματα που διαθέτει, τα οποία της επιτρέπουν να ικανοποιεί τις ανάγκες των πελατών της γρήγορα, παρέχοντας ταυτόχρονα ποιοτικά προϊόντα.

Ο Σκοπός της Westvlees

Δεδομένου ότι η Westvlees βασίζεται σε μια θεμελιώδη πελατοκεντρική προσέγγιση, οι σχέσεις που αναπτύσσει με όλη την αλυσίδα συνεργατών και πελατών της φροντίζει να είναι αμοιβαία παραγωγικές, ώστε να μπορεί να προσφέρει μια υγιεινή λύση διατροφής για κάθε περίσταση.

Χάρη στα άρτια εκπαιδευμένα στελέχη της, αλλά και στο πάθος του οργανισμού της για το περιβάλλον και την ασφάλεια, έχει ενδυναμώσει την θέση της στις αγορές που δραστηριοποιείται με έναν οικονομικά αποδοτικό τρόπο.

Αυστηρά επίπεδα ποιότητας

Η Westvlees επενδύει συνεχώς στην ποιότητα και στην ασφάλεια των τροφίμων. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα την επίτευξη υψηλών επιπέδων προτύπων: υψηλότερο Διεθνές Πρότυπο Τροφίμων (IFS International Food Standard), ένα έγκυρο σύστημα αυτοελέγχου όλων των εγκαταστάσεων, αναγνωρισμένο από τον οργανισμό Certus. Επίσης, η Lavameat πληρεί τα αντίστοιχα υψηλά πρότυπα, επιπέδου Α, όπως ορίζονται από το Βρετανικό Εμπορικό Επιμελητήριο (BRC British Retail Consortium).

Διασφάλιση ποιότητας καθ’ όλη την διαδικασία επεξεργασίας κρέατος

Σήμερα, οι καταναλωτές απαιτούν περισσότερα όσον αφορά στην ασφάλεια των τροφίμων. Τα προϊόντα θα πρέπει να είναι προσιτά, να έχουν ωραία γεύση, να είναι εύκολα στην προετοιμασία και να είναι υγιεινά. Για να μπορέσει να διατηρηθεί ένα συνεχόμενο σύστημα διασφάλισης ποιότητας, πρέπει να γίνει αποτελεσματική διαχείριση και παρακολούθηση διάφορων λειτουργικών, τεχνικών και διοικητικών θεμάτων που αφορούν στις διαδικασίες παραγωγής, λαμβάνοντας υπόψη τις ανάγκες των πελατών καθώς και την ασφάλεια των τροφίμων. Η Westvlees είναι ενήμερη για τα συγκεκριμένα θέματα και υλοποιεί ήδη μια σειρά δικλείδων διασφάλισης της ποιότητας.

Επεξεργασία κρέατος

Η Westvlees εμπορεύεται κάθε μέρος του γουρουνιού. Σε κάθε τμήμα της αγοράς δίνει την δυνατότητα να επιλέξει από διαφορετικά προϊόντα. Η κάθε της προσφορά βασίζεται σε μαζικά ή έτοιμα για μαγείρεμα προϊόντα. Η Westvlees μπορεί και ικανοποιεί τις απαιτήσεις της αγοράς, χάρη στην ποικιλία των διαφορετικών κοπών κρέατος που διαθέτει και στο σύστημα κατάταξης ποιότητας που εφαρμόζει. Η Βελγική ταυτότητα των κρεάτων της είναι συνώνυμη με το άπαχο και μαλακό χοιρινό. Παράγει τα σφάγια σε διάφορες κατηγορίες και χρησιμοποιεί διάφορους τρόπους κοπής. Το κρέας προέρχεται από τα δικά της σφαγεία. Τα προιόντα της Westvlees διατίθενται φρέσκα, κατεψυγμένα, μαζικά, συσκευασμένα ή σε αεροστεγή συσκευασία.

Συσκευασμένο κρέας

Μετά από έρευνες πολλών ετών η Westvlees κατέληξε στην δημιουργία μια ευρείας σειράς προϊόντων: προϊόντα σε μερίδες, συσκευασμένα φρέσκα κρέατα για λιανική πώληση, προϊόντα έτοιμα για κατανάλωση, προϊόντα μπάρμπεκιου και συσκευασμένα κατεψυγμένα προϊόντα για χονδρική πώληση. Η υψηλή ποιότητα της πελατοκεντρικής της παροχής υπηρεσιών εγγυάται την επιτυχία αυτών των εξαιρετικών, μοναδικών έτοιμων προϊόντων.

Κατεψυγμένο κρέας

Η Westvlees έχει υποδομές για την κατάψυξη πάνω από 2.000.000 κιλά κρέατος. Η κατάψυξη φρέσκου κρέατος αποτελεί μια εξειδικευμένη μορφή εμπορίου, ειδικά όταν αναφερόμαστε στο καλύτερο κρέας της Άπω Ανατολής. Η Westvlees έχει πολύ μεγάλη εμπειρία στην κατάψυξη χοιρινού κρέατος. Η Westvlees πληρεί όλες τις υψηλές απαιτήσεις.