Η Bigard, κορυφαίος επεξεργαστής κρέατος στην Γαλλική αγορά, καλλιεργεί την «τέχνη του κρέατος» για περισσότερο από 30 χρόνια. Σήμερα, η ομάδα αυτή περιλαμβάνει μια σειρά ανταγωνιστικών μονάδων επεξεργασίας και σφαγής, που εκτείνεται σε ολόκληρη τη Γαλλία. Όλες οι βιομηχανικές εγκαταστάσεις της Bigard πληρούν τις ίδιες απαιτήσεις, δηλαδή πλήρη διαχείριση της αλυσίδας εφοδιασμού, από την επιλογή των ζώων έως την σφαγή τους και από την κοπή στην παραγωγή των επεξεργασμένων προϊόντων.

Σφαγή και επεξεργασία κρέατος

Η Bigard σφάζει και επεξεργάζεται βοδινό, μοσχαρίσιο, χοιρινό και αρνίσιο κρέας. Τα προϊόντα της πωλούνται στα super markets, στα κρεοπωλεία, ή χρησιμοποιούνται ως πρώτη ύλη σε catering.

Παραγωγή φρέσκων και κατεψυγμένων επεξεργασμένων προϊόντων

Η Bigard προσφέρει στην λιανική πώληση τη δυνατότητα επιλογής από 130 προϊόντα σχεδόν, όπως μπιφτέκια, σουβλάκια κρέατος, carpaccios και λουκάνικα. Έχοντας δημιουργήσει μια ομάδα Έρευνας και Ανάπτυξης η εταιρεία προσπαθεί πάντοτε να καινοτομεί, εφαρμόζοντας νέες ιδέες που την βοηθούν να διατηρεί την ηγετική της θέση στην αγορά.

Παραγωγή προϊόντων με βάση το κρέας και προϊόντων έτοιμων προς κατανάλωση

Χάρη στην μαγειρική εμπειρία των σεφ της εταιρείας, η Bigard διαθέτει προς πώληση περίπου 100 έτοιμα προς κατανάλωση προϊόντα κάθε χρόνο στα super markets, όπως πιτάκια γεμιστά με κρέας (vol-au-vents), αστακό ογκρατέν, σνακς με κρέας (verrines), αλλαντικά και μαγειρεμένα προϊόντα κρέατος.

Επεξεργασία δέρματος

Όλα τα σφαγεία της Bigard διαθέτουν ένα εργαστήριο επεξεργασίας δέρματος όπου ετοιμάζονται, αποθηκεύονται και αποστέλλονται στους πελάτες τα δέρματα από τα βοοειδή και τα αρνιά.

Aveyron & Segala Calf

Bόρεια της περιοχής Midi-Pyrenees, βουνά και κοιλάδες εναλλάσσονται με μεγαλοπρέπεια αναζητώντας μια ισορροπία. Η Segala είναι μία περιοχή στην οποία αναπτύσσεται η γεωργία ταυτόχρονα δυναμικά και παραδοσιακά όπως μαρτυρούν οι πολυάριθμες λίμνες στους λόφους, τα λιβάδια και τα χωράφια με τα δημητριακά.
Εδώ, οι κτηνοτρόφοι μεθοδικοί και ειδήμονες συνεχίζουν τη κτηνοτροφική παράδοση του μοσχαριού, μοναδική στην Ευρώπη, αναγνωρισμένη εδώ και πάνω από ένα αιώνα: το Μοσχάρι του Aveyron & και του Segala.

Διπλή Εγγύηση Ποιότητας & Προέλευσης

Με κύρος άνω του 80%, η Κόκκινη Ετικέτα προσφέρει μια εξαιρετικά αναγνωρισμένη εγγύηση ανώτερης ποιότητας. Τα κρέατα με ετικέτα, κυρίως το κρέας του Μοσχαριού του Aveyron & και του Segala, προοδεύουν επειδή ακριβώς ανταποκρίνονται στις προσδοκίες των καταναλωτών.
Τα καθορισμένα κριτήρια ποιότητας πληρούνται με την παρέμβαση ειδικών σε όλα τα στάδια του συστήματος διανομής. Ενας ανεξάρτητος οργανισμός πιστοποίησης (Qualisud) έχει αναλάβει τον έλεγχο των θεσπισμένων κανόνων. Η ανώτερη ποιότητα, η φήμη, η παραδοσιακή κτηνοτροφική τεχνογνωσία επέτρεψαν να κερδίσει την κοινοτική προστασία τον Ιούλιο του 1996 καθιστώντας το μοσχάρι αυτό μοναδικό στην Ευρώπη.

Η Παράδοση με Σημερινή Τεχνογνωσία (850 Ενθουσιώδεις Κτηνοτρόφοι)

Αυτοί οι άνδρες και αυτές οι γυναίκες συνεχίζουν μια τοπική παράδοση, με τον ενθουσιασμό και το δυναμισμό της σύγχρονης γενιάς των αγροτών της περιοχής.
Ολοι αυτοί, έχουν αναλάβει τη δέσμευση να διατηρήσουν τους χρυσούς κανόνες της παραδοσιακής κτηνοτροφίας του Μοσχαριού του Aveyron & και του Segala και παράγουν ετησίως πάνω από 30.000 μοσχάρια.

Σεβασμός στην Παράδοση

Το Μοσχάρι του Aveyron & και του Segala θηλάζει δύο φορές την ημέρα ενώ ακολουθεί συμπληρωματική διατροφή με μείγμα δημητριακών, φυτών και φυσικών συμπληρωμάτων αποκλειστικά ορυκτής ή φυσικής προέλευσης.

Οι μητέρες ακολουθούν παραδοσιακή διατροφή με βάση τη χορτονομή του αγροκτήματος το χειμώνα ενώ βόσκουν στο λιβάδι το καλοκαίρι. Προϊόν των καλυτέρων ρατσών κρέατος: Limousine, Blonde d’Aquitaine και της διασταύρωσής τους, το μοσχάρι είναι ελεύθερο, στεγάζεται σε ευρύχωρους στάβλους όπου το αχυρένιο στρώμα ανανεώνεται συχνά.

Κτηνοτροφικές Μονάδες Οικογενειακού Χαρακτήρα

Οι αγροτικές εγκαταστάσεις επιτρέπουν τη διαρκή παρουσία των κτηνοτρόφων στην εξειδικευμένη φροντίδα των μοσχαριών. Η φυσική κτηνοτροφία επιτρέπει την αρμονική ανάπτυξη των ζώων για 6-10 μήνες (2-5 μήνες περισσότερο από τα άλλα μοσχάρια).

Περιγραφή Προϊόντων από το Μοσχάρι του Aveyron & Segala

Φρέσκο κρέας με κόκκινη ετικέτα

 • Τύπος Ζώου: Αρσενικό 190-270kg, Θυληκό: 170-250kg
 • Διάπλαση: E – U – R
 • Πάχυνση: 2 – 3 – 4
 • Χρώμα: Ξανθό

Προϊόντα με κόκκινη ετικέτα

 • Εντόσθια: Συκώτι, καρδιά, νεφρά, γλώσσα, μάγουλα, κεφάλι
 • Μεταποιημ. Πρ.: Κρέας κιμάς, ποπιέτες, λουκάνικα
 • Μαγειρεμένα Φαγ. (κρέας με Κοκ. Ετ.): Βαζάκια παιδικών τροφών, σοταριστό
 • Κατεψυγμ. Πρ. (κρέας με Κοκ. Ετ.): Κρέας κιμά, σνίτσελ, σοταριστό

Οι Δεσμεύσεις του Συστήματος Διανομής

 • Η Περιφερειακή Διεπαγγελματική του Μοσχαριού του Aveyron & και του Segala (IRVA) ορίζει και επιβάλλει την τήρηση των παραδοσιακών κανόνων κτηνοτροφίας ενσωματώνοντας τις σύγχρονες απαιτήσεις ασφαλείας και υγιεινής. H IRVA έχει πετύχει μια οργάνωση η οποία χρησιμεύει για την έγκριση και τον έλεγχο του συστήματος διανομής του κρέατος στο σημείο πώλησης.
 • Η Κτηνοτροφία γίνεται σε μια συγκεκριμένη περιοχή στα υψίπεδα του Segala και τα γειτονικά καντόνια των νομών Aveyron, Tarn, Lot & Garonne.
 • Η Σφαγή και Μεταποίηση γίνονται σε εγκεκριμένα παρασκευαστήρια της περιοχής Midi-Pyrenes και των γειτονικών νομών.
 • Οργανώνουν ειδικές διαδικασίες εργασίας και ελέγχου προκειμένου να εξασφαλίσουν άψογο επίπεδο ποιότητας.
 • Η Διανομή γίνεται σε σημεία πώλησης όπου εφαρμόζεται η λογιστική για το προϊόν και η τήρηση των σωστών διαδικασιών προετοιμασίας των κρεάτων.
 • Η Αυστηρή Ιχνηλατησιμότητα, στο πλαίσιο των απαιτήσεων της Κόκκινης Ετικέτας, διέπεται από διπλή αναγνώριση. Η πρώτη φάση είναι φυσική και υλοποιείται με το σημάδεμα του ζώου ή του κρέατος. Η δεύτερη είναι διοικητική χάρη σε ένα αποδοτικό σύστημα μέσω υπολογιστή, από τη φάρμα μέχρι τον καταναλωτή.

Ενα προϊόν που αναδεικνύει όλα τα καταστήματα

Το Μοσχάρι του Aveyron & και του Segala διαθέτει ποιότητα και έχει ιδιαίτερα καλή εικόνα γεγονός που εντείνει το ενδιαφέρον του καταναλωτή. Τα καταστήματα αναδεικνύονται και οι πελάτες γίνονται τακτικοί. Μπορείτε να διαλέξετε ολόκληρο ζώο, σε μεγάλα τμήματα, αλλά και κρέας σε αεροστεγή συσκευασία ή ακόμα και UVC, εντόσθια και επεξεργασμένα προϊόντα ανάλογα με τις ανάγκες και τις δυνατότητες του προμηθευτή σας.

Μονάδες Παραγωγής

Bigard Quimperle

Quimperle
ZI de Kergostiou
BP 53
29 393 Quimperle Cedex

Εργατικό δυναμικό: 1400 άτομα

Δραστηριότητες: Σφαγεία, λουκάνικα, βοδινό κρέας, μοσχαρίσιο κρέας, χοιρινό κρέας, φρέσκα και κατεψυγμένα προϊόντα.

Bigard Cuiseaux

Βρίσκεται στην περιοχή βόρεια της Bourg και της Bress στην πόλη Cuiseaux. Πρόκειται για ένα σύγχρονο σφαγείο με δυνατότητες σφαγής 700 μοσχαριών και 2000 αγελάδων. Αυτά τα προϊόντα εξάγονται στην Ελλάδα, στην Ιταλία, στην Γερμανία και στην Ολλανδία.

Cuiseaux
ZA La Charbonniere
B.P. 1
71480 Cuiseaux

Εργατικό δυναμικό: 550 άτομα

Δραστηριότητες: Σφαγή και αποστέωση του βοδινού κρέατος, κατεψυγμένα επεξεργασμένα προϊόντα.

Bigard Castres

Castres
42, avenue Ludovic Julien
81100 Castres

Εργατικό δυναμικό: 420 άτομα

Δραστηριότητες: Σφαγή βοδινού και πρόβειου κρέατος, νωπά προϊόντα κρέατος, έτοιμα προς κατανάλωση προϊόντα κρέατος.

Bigard Feignies

Feignies

Εργατικό δυναμικό: 300 άτομα

Δραστηριότητες: σφαγή βοδινού κρέατος (2200 βόδια την εβδομάδα, εκ των οποίων το 1/4 είναι μοσχαράκια και τα 2/3 αγελάδες)

Bigard Vitry

Vitry-le-Francois
Rue Bois Guillaume
Z.I. Vitry Marolles
B.P. 63
51 302 Vitry-le-Francois

Εργατικό δυναμικό: 250 άτομα

Δραστηριότητες: Νωπά προϊόντα κρέατος

Bigard Formerie

Formerie
Route de Gaillefontaine
60 220 Formerie

Εργατικό δυναμικό: 120 άτομα

Δραστηριότητες: σφαγή βοδινού κρέατος